Our work

Please note as this is a new business some of the items shown are works undertaken whilst working
with a previous company.

Wanted a contractor who would provide a combination of clean white partition and seamless glass to best show off the outstanding images of yachts they have designed and future concepts. They also wanted to have one contractor look after all the finishing details to enable them to move into the offices recently built at Premier Marina Swanwick.

Office Design Works undertook Electrical and Data works, Partition, and Kitchen fitting including plumbing changes this enabled Bill and his team to move in with minimal fuss once BT had completed their works.

Amity World Travel Directors Adrian Williams and Paul Gardner were the first client for Gordon Kingston-Minnis and when in discussions regarding the Travel Agency section it was apparent they wanted a special look for this area I was luckily able to approach Mark Tucker of Design Unlimited (both friend and client of mine) who with Nicola Brook from his team created a warm and softer feel for the Agency which encompassed lighting, furniture, soft seating and overall colour scheme and a change in the boardroom to make it more visible to all clients.

Nick Gerrell and Joel Hard started a Technical recruitment agency focused on the motor Engineering industry and had outgrown their premises, having decided upon Delme Place, Cams Hall Estate as the venue they appointed Gordon Kingston-Minnis to create a design to suit both their current work force and future expansion.

Once again Gordon of ODW was very happy to receive a call from olds clients Menzies LLP at Whitely who were looking to replace some blinds as per of a new company colour scheme. After searching to best match the requirements we were able to find these Charcoal blinds as below.

Clares were looking to reconfigure there first floor office space and worked with Gordon at Office Design Works and their own interior designer to provide a much brighter and fresher environment. Clares had some elements of the project they wanted to handle in house and ODW were able to plan with them to complete the works on partitioning and redecorating and finish the project on time and to the agreed budget.

When planning to expand into the ground floor of their existing premises Simon Bond wanted to use a contact he had met whilst working for one of his clients on a major move to Portsmouth. Gordon Kingston-Minnis was very pleased to be able to work with Simon to provide a combination of glass partitions with Oak doors to provide offices and a large meeting room for use by Cyan Solutions and its clients.

Working closely with Colin Lavelle of Aston Rose we have recently completed the Dilapidations works on the above unit. The works included a full strip out of the previous tenant's partitions, data and electrical items as well as updates to the existing suspended ceilings, toilets, and kitchens. All areas now have a fresh bright feel and with the use of new flooring throughout a sharp modern feel.

The project was completed in the client's words "All to a good standard and on time".
The building is now for sale or rent via Andrew Hodgkinson of Lambert Smith Hampton Unit 3 Manor Court.

In July we met with Mark Charlton and his team to discuss the options for up grading the offices of the family run HCM (Home and Commercial Mortgages Ltd) which has been in Marks family for many years. With the recession, like many other businesses, the premises had been ignored while concentrating on surviving through those difficult times. He now wanted to freshen the look to compete in the changing Mortgage market where it will be independents who offer the best options for their clients.

Office Design Works looked at the best way to open the place up to make it brighter and feel more modern. We provided plan drawings, 3D visualisation and mood boards with options for wall coverings, flooring and office furniture all keeping to the style and company feel. This enabled the HCM team to tweak the final choices and have the look they really wanted.

Part of the works required consultation with a structural engineer as walls were to be removed to open up the space, and once this was all checked the plan was in place.

HCM and ODW agreed a program which would mean the works were carried out with least disturbance in the quiet time so middle of December walls were removed wood chip wall paper stripped and carpets uplifted.

HCM and ODW agreed a program which would mean the works were carried out with least disturbance in the quiet time so middle of December walls were removed wood chip wall paper stripped and carpets uplifted.

Now all complete Mark has been really pleased with the feel of the new workplace and his customer’s positive reaction.

When we were first shown round the building it became apparent that a lot of work was needed to bring the building back to a suitable level for Colt Group Ltd head office.

These would include removal of fake beams and columns, stripping out of photo studio (all painted matt black and covering windows which have been found to have rotted) replacement of bright pink painted doors to toilets.

In general, the building was found to be in a very poor condition.

Working with Neil Martin of Pimento who had been bought in last minute to oversee the project of moving Colt Ltd from the New Lane Havant site.

With a full refurbishment including new partitions, decoration throughout, new LED lighting, carpet and installation of a Tea station to the first floor.

To the exterior we decorated all the existing wood work and replaced some damaged brickwork around the flue.

At the end it is now a smart up to date office suitable for Colt Group and Office Design Works Ltd have another satisfied client.

When Adrian Williams called to ask if Office Design Works Ltd were happy to quote for the works at Langley, it was a very quick yes, having worked for Adrian before on the fit out at Amity World Travel (Now part of the Business Travel Direct Group).

The challenge was the time scale as this came in the middle of two other projects and we did not want to let anybody down. By scheduling the various trades around other direct subcontractors we managed to bring the project to completion and even add some additional offices without causing any major disruption.

Using a combination of Full height frameless glass partitions and 75mm solid partitions we created the open light feel but with the privacy needed when appropriate that the client wanted.

By sticking to a range of grey tones for partitions and kitchen we created a cohesive feel but then added the corporate green into the acrylic splash back which we added LED lighting to emphasize.

The use of Bench desking also made maximum use of the footprint available.